Начало » Блог » Купуваме е-винетка до 7 дни преди активирането й

Купуваме е-винетка до 7 дни преди активирането й

ян. 4, 2020 | Новини

От края на 2019г. (31.12) до 16 януари тази година, ще купуваме електронни винетки най-много седем дни преди активирането им. Това е сериозно намаление, в сравнение с досегашният тридесетдневен срок, но мярката е временна.

Намалението в срока се дължи на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси, което се налага, заради въвеждането на т.нар. тол система за тежкотоварни автомобили над три тона и половина.

След актуализацията на електронната система ще бъде възстановена възможността за закупуване на електронна винетка до 30 дни преди активирането й както за леките, така и за тежкотоварните автомобили.

Когато тол системата бъде включена, водачите на тежкотоварни автомобили също ще могат да предплатят пътната такса, чрез закупуването на маршрутна карта. Нея можем да закупим до седем дни преди активацията й, но за да го направим е необходимо да сме регистрирани, информира Агенция „Пътна инфраструктура“.

За маршрутна карта ще може да се плати с банкова карта или с карта за гориво – на терминал за самотаксуване и онлайн на сайта www.bgtoll.bg или мобилното приложение, или в брой – на касите на Областните пътни управления или на гишетата на следните гранични контролно-пропускателни пунктове: „Кулата“, „Калотина“, „Дунав мост – Русе“ и „Дунав мост – Видин“ и в близост до ГКПП „Капитан Андреево“.

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!