Начало » Блог » Covid-19: Кандидат-шофьори си взимат кормуването, а остават без книжки

Covid-19: Кандидат-шофьори си взимат кормуването, а остават без книжки

апр. 8, 2021 | Новини

В сутрешния блок на Нова телевизия от днес (08.04.2021), разбрахме, че поради мерките, взети срещу Covid-19, голяма част от центровете на БЧК не работят. Тъй като, след като минем шофьорските курсове и положим изпита си успешно, е необходимо да минем и курс по първа долекарска помощ, за да получим своето СУМПС, няколко хиляди млади българи ще трябва да изчакат за получаването на своята книжка.

Някои автошколи твърдят, че причината е в министерството на здравеопазването. „Карай, бе!“ не е политическа медия. Въпреки това, смятаме за редно и коректно, да отбележим фактите. Помещенията, в които се провеждат курсовете на БЧК са много тесни, а в тях обикновено влизат около 10 души за едно обучение. Понякога повече. За нас е нормално и очаквано курсовете да бъдат преустановени, поради световна пандемия, която все още тресе целия свят.

Въпреки това, разбираме недоволството на съгражданите ни и подкрепяме тяхното искане за намиране на средна положение, в което да не се трупат хиляди бъдещи шофьори, които да имат успешно положени изпити, а пък да не могат да си вземат книжката.

Нова телевизия съобщи, че БЧК са завили абсолютна невъзможност да направят каквото и да е, тъй като решението идва от министерството. Организацията също така казва, че са изпратили писмо, с което молят мерките в тази им част да бъдат разхлабени, отговор все още, обаче няма.

В репортажа на Нова, се говори за дата 11 април. Дали ще могат бъдещите шофьори да се запишат за курс по първа долекарска помощ на тази дата, предстои да видим. Дори това да се случи, обаче, чакащите вече са много и ще продължават да се трупат.

Как ще се разреши ситуацията, предстои да видим.

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!