Начало » Блог » Монтираха физически ограничители „делинеатори“ на „Цариградско шосе“

Монтираха физически ограничители „делинеатори“ на „Цариградско шосе“

ян. 17, 2020 | Новини

На 11.01.2020г. от столична община монтираха физически ограничители тип „делинеатор“ в зоните, забранени за движение и преминаване в рамките на пътния възел на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Ал. Малинов“.

Целта е физически да бъде ограничено движението на автомобили в тези зони, за да се избегне образуването на задръствания, да се повиши пътната безопасност и да се осигури по-добро канализиране на трафика през този пътен възел.

Решението за поставянето на делинеатори е взето след няколкомесечни наблюдения на транспортните потоци в пътния възел и поведението на водачите. В рамките на този период, бяха установени няколко блокирания както на бул. „Ал. Малинов“, така и на бул. „Цариградско шосе“ от нарушители, които, движейки се в забранените защриховани острови, засичат останалите участници в движението, което води до риск от ПТП и образуването на колони от чакащи автомобили, поради необходимостта от често спиране, за да могат нарушителите да се „включат“ обратно в движението.

Снимка: Столична община

Снимка: Столична община

На снимките са нанесени местата на бул. „Ал. Малинов“ и на бул. „Цариградско шосе“, където ще бъдат монтирани делинеатори, с цел недопускане на преминаването на нарушители през тези зони.

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!