Начало » Блог » Новини » Протест на автоинструкторите

Протест на автоинструкторите

окт. 7, 2020 | Новини

Снимка: Facebook

В резултат на предложени промени в обучението на кандидат-шофьорите, автоинструктори от цялата страна  излезнаха на протест. Те се събраха в 13:00ч. на площад „Батенберг“, в опит да изразят недоволството си спрямо предложените промени.

С цел да се повиши качеството на обучението на кандидат-шофьорите и, респективно да се намалят жертвите по пътищата, са предложение промени, на които, според интрукторите, множество школи няма как да отговорят.

„На 14 януари излязохме на протест, тъй като имаше непосилни изисквания, които касаят малките автошколи. След това министърът на образованието и този на транспорта обещаха, че ще спрат наредбата. Промяна обаче нямаше“, коментираха инструкторите пред НОВА ТВ.

„Наредбата беше изпратена до част от организациите, които организират протеста днес. Те бяха поканени на среща в Агенцията. Не всички дойдоха, но някои от тези организации, които днес правят протеста, присъстваха и с тях е обсъден проектът на наредба”,  заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“.

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!