Имам ли право да карам бос?

Започни тук

Начало » Започни тук » Имам ли право да карам бос?

Това е вечен и спорен въпрос, на който в „Карай,бе!“ ще опитаме да дадем кратък, но изчерпателен и финален отговор.

Въпреки че много хора биват глобявани за управление на автомобила си боси, по джапанки или сандали, с токчета, или голи до кръста, нито едно от тези действия НЕ Е забранено от закона.

Въпреки че закона го допуска(не го забранява), ние от „Карай, бе!“ горещо препоръчваме да НЕ го правите! Управлението на МПС с джапанки, чехли, сандали и токчета е ОПАСНО. Според нас, глобяването на хора, които поставят себе си и другите участници в движението на излишен риск, заради своята неспособност да оценяват уменията си като шофьор, е напълно правилна!

 

Носенето на „отворени обувки“ предполага високи температури. С последното е напълно естествено краката ни да се изпотят, а това увеличава значително възможността ходилата ни да се изхлузят от каквото сме обули и да не успеем да избегнем иначе лесно предотвратим инцидент.

Отново – въпреки че не е забранено, това НЕ означава, че е правилно да се прави.

 

Ако си си помислил „хубаво няма да карам с джапанки, ще карам бос“ е хубаво да обмислиш отново това си решение. Педалите на автомобила са твърди, метални и, освен ако не са износени, с релефни. Очевидно е, че на бос крак, тялото ни е много по-уязвимо. Протекцията от външната среда е една от основните причини да носим обувки. Когато се движим в метална кутия, тежаща тонове, необходимостта краката ни да са защитени е още по-голяма.

Това е така, тъй като, ако нараним пръст или друга част от крака си, управлявайки автомобил, шанса да се озовем в ПТП се увеличава неимоверно.

 

Помнете, че на пътя не сте сами! Въпреки че автомобила ви кара да се чувствате защитени от външния свят, това не означава, че не можете да убиете друг човек и/или себе си, само защото сте преценили да управлявате боси.

Не превръщайте почивката си трагедия!

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!