Колко струва курса за шофьорска книжка?

Започни тук

Начало » Започни тук » Колко струва курса за шофьорска книжка?

Цените на курсовете за шофьорска книжка варират значително, в зависимост от това, каква категория искаш да получиш, населеното място, в което ще се обучаваш и разбира се, конкретната автошкола.

Тъй като така наречената любителска шофьорска книжка – Категория B е най-разпространената и въпроса обикновено е насочен към нея, отговорът също ще бъде за нея.

 

Цена за курс за шофьорска книжка

Най-ниската цена, която ние от „Карай, бе!“ сме срещали е 350 лева. Имайте предвид обаче, че по-ниската цена често (но не винаги) е обвързана с по-ниско качество, а също толкова често (но не винаги) е маркетингов трик. Обявената цена от 350 лева включва част от обучението, но други ключови елементи, като вътрешни и външни изпити се плащат допълнително. По-този начин сумата бързо се натрупва.

В други автошколи цената е обявена на 350 лева, само заради пазара. В последствие обаче ще ти кажат, че това е първоначалната вноска.

 

Въпреки че външните изпити имат обявени цени от 50 лева. Много автошколи завишават тази цена до 60 или 80, за да достигнат някаква печалба.

Тъй като шофьорските школи дори само в столицата лесно надвишават 150, може да се очакват такива трикове.

Именно заради това е важно да знаеш как да избереш правилната автошкола, но също така, когато влезнеш в офиса, да разпиташ конкретно за пълната цена на изпита, цена на допълнителни часове (ако се наложат), както и дали и колко се плаща за вътрешни и външни изпити.

Какво представлява изпита за шофьорска книжка?

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!