Основните причини, поради които курсистите не си взимат кормуването

Започни тук

Начало » Започни тук » Основните причини, поради които курсистите не си взимат кормуването

Има толкова много причини, човек да бъде скъсан на кормуването и само една да получи положителен отговор – да кара правилно. В тази статия ще видиш някои от основните причини кандидат-шофьорите да биват късани на изпитите, което ще ти помогне да се подготвиш за изпита си.

 

Притеснение

Най-честата причина и очевидна причина да бъдеш скъсан на изпита е да си притеснен. Всеки курсист изпитва внезапното забравяне на всичко научено в момента, в който изпитващият го извика по име.

Две са решенията на този проблем:

Помоли инструктора ти, да проиграете изпита в последните дни от кормуването ти.  Също така, трябва да знаеш, че никой в колата НЕ желае да бъдеш скъсан. Просто искат да са колкото могат по-уверени, че няма да създадеш проблеми на пътя, когато получиш своето СУМПС.

Виж също: Какво ще се случи, ако ме скъсат на кормуването

 

Липса на гъвкавост

Възможно е по време на изпита да се озовеш в ситуация, каквото не си преживявал преди. За много курсисти, това би довело до паника, което, от своя страна – до негативна оценка. Движението по пътищата е изключително динамично. Трябва да си припомняш това всеки път, в който се качваш в атомобил (дори отдавна да си взел своето СУМПС). В този смисъл, с правилните познания, спокойствие и (умерена) доза увереност, ще се справиш с всяка ситуация.

Не се паникьосвай.

 

Забравяне на основите

Забравянето на основите на управление на автомобил или на правилника е една от най-фрустриращите причини да получиш негативен отговор, тъй като основите са най-лесни и следователно си направил глупава грешка. Без значение дали си забравил да си сложиш колана, не знаеш откъде се включват фаровете или си пропуснал друг малък детайл, да забравиш основите е сред най-честите причини да получиш „не“.

В повечето случаи това е свързано с притеснение.  За да намалиш вероятността от такава ситуация до абсолютния минимум, „Карай, бе!“ препоръчва да си научиш уроците.

Това, че си си взел теорията, не значи, че трябва да спреш да преговаряш.

Натрупване на твръде много дребни грешки

Дребните грешки са безброй и включват от това да не се огледаш правилно, преди да предприемеш маневра, до това да се колебаеш дълго преди да се включиш в движението.  Дребните грешки се трупат бързо, но това НЕ означава, че трябва да опитваш да надничаш в таблета на изпитващия, в опит да провериш как се справяш.

Просто запомни, че не само отнемането на предимство, НЕ спирането на знак СТОП и преминаване на червено биха могли да са причина за негативна оценка. Дребните грешки, ако се натрупат също биха могли да ти костват изпита.

 

Канидатът е твърде предпазлив

Друга от най-често срещаните причини за негативна оценка е твърде предпазливото поведение на кандидата. По време на изпита, отново поради притеснение, кандидатите често премислят всяко свое действие по няколко пъти и карат бавно.

Помни обаче, че бавното каране също може да бъде опасно.  Поради тази причина, ако караш с много под ограничението, също може да получиш негативна оценка.  Използвай ограничението като ориентир. Опитай да караш със скорост, близка до него, но не много по-ниска.

Виж също: Какво ще се случи, ако ме скъсат на кормуването

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!