Какво ще се случи, ако ме скъсат на кормуването

Започни тук

Начало » Започни тук » Какво ще се случи, ако ме скъсат на кормуването

След всички часове в подготовка и обучение, след като си си взел листовките, дори мисълта да те скъсат на практическия изпит, може да те накара да се почувстваш отвратително. Въпреки това, трябва да знаеш, че да те скъсат на листовките, както и на кормуването не е толкова голям проблем, колкото навярно си представяш.

 

Обжалване

Средната възраст на курсистите е 17-19 години, по-голямата част от тях са в онзи период от развитието си като личност, в който смятат, че всичко, което правят, го правят идеално и ако някой им каже, че не са достатъчно подготвени, грешката е в другия човек. Поради тази причина, сред курсистите е силно разпространена практиката да се заканват, че ще обжалват решението на изпитващия. Това, разбира се, рядко се случва. А още по-рядко курсиста има реална причина да обжалва решението на изпитващия.

Има два ключови факта, свързани с обжалването, които трябва да запомниш.

1. Изпитващия и инструктора ти са на твоя страна. Те искат да вземеш изпита, но далеч по-важно за тях е да не си опасен на пътя за себе си и за останалите участници.

2. Ако наистина вярваш, че си ощетен от решението на изпитващия, имаш право да обжалваш решението му. Камерата в автомобила е за да контролира колкото теб, толкова и него.

В случай, че решиш да обжалваш, имаш право да подадеш възражение за дадената оценка  в 7 – дневен срок от провеждането на практическия изпит в съответната регионална служба на Държавната агенция в града, където се провежда изпитът.
Ще бъде назначена комисия, която следва да прегледа подробно видеозаписа от изпита и да се произнесе за това, доколко са спазени изиксванията Наредбата за провеждане на практическия изпит.

 

Допълнителни часове

Ако те скъсат на кормуването, ще трябва да караш допълнително часове, цената на които строго зависи от ценовата политика на избраната от теб автошкола.

Броят на часовете зависи също и от поредният път, в който си скъсан.

 

Повторно плащане

Освен допълнителното часове, ще трябва да платиш и изпита. Цената му е 50лева. Тези пари, в общия случай предаваш на инструктора си, заедно с парите за допълнителните часове. Провеждането на допълнителни часове, разбира се, е нещо, което ще обсъдите заедно, но организирането на последващ изпит (по-точно, твоето участие в него) е работа на инструктора ти, поради което плащаш за изпита на него.

 

Виж какво се случва, ако те скъсат на листовките

Не си готов за изпитните листовки?

 

  Подготви се!